22 Nisan 2013 Pazartesi

Saç Uzatma

Saç Uzatma

Bir çok kadının en büyük baş belasıdır saç uzatma, sizlere elimden geldiği kadar bu konuda yardımcı olamaya çalışacağız. bu blogda yazdıklarımın çoğu bilimsel araştırmalarım ve kendi gözlemlerime dayanıyor. Sonuçta bilgi paylaştıkça çoğalan bir kavram ve ben bildiklerimi size bu blog yardımıyla aktarmaya çalışacağım.


Saç nedir


Evvela saçın tanımıyla başlayalım insanda, baş üzerinde bulunan kıl kümesine saç denmektedir. Saç vücudumuzda bulunan diğer kıllara oranla daha hızlı uzar. Saçın ortalama büyüme hızı günde 0,3 mm (milimetre) ile 0,4 mm arasındadır. Saç bir ayda 1 ile 1,5 cm (santimetre) arasında uzamaktadır. Bu uzamaya dışarıdan müdahale edilebilir.

Normalde bir saç telinin ömrü yaklaşık 4 senedir ve yılda ortalama 15 cm uzamaktadır, saç teli dökülme evresine gelene kadar 60 cm uzunluğa erişir. Doğru ve doğal saç bakımları yapılarak saçların uzatılması mümkündür.  Bu uzatma için saçın korunması ve kırılmasını azaltmak gerekmektedir. Doğal saç bakımı yapıldığı durumlarda, saçlar daha nemli kalır ve kimyasal maddelerle aşınmazlar. Saçlar doğal metotlarla temizlenir ve bakımları yapılırsa hem saç ömrü artar hem de saçlar kırılmadığı ve koparak dökülmediği  için daha çabuk uzarlar.

Saç uzatma yöntemleri


İlk önce bilinmesi gereken gerçek, saçlarınızı çabuk uzatmanız için mucize sonuçlar beklemek oldukça yanlıştır. Saçlarınıza gerekli ilgi ve hassasiyeti göstermeniz durumunda saçlarınız uzayacak, güçlü ve sağlıklı olacaktır. Ancak bu çeşitli bakımlarla ve zamanla mümkün olacaktır, öyle bu gece saçıma süreyim saçım sabah uzasın düşüncesi masallarda olur, malesef hiç birimiz rapunzel değiliz. Sadece saç uzatıp rapunzele benzemeye çalışıyoruz.

Saç bakımı zaman ve sabır isteyen bir çalışmadır ve uzun vadeli çözümler üretmeniz durumunda saç problemlerinizin büyük çoğunluğundan kurtulmanız işten bile değildir.


Saçlarınızı uzatmak için saç derinizi bakım yağlarıyla beslemek en doğal saç uzatma yöntemidir. Shea butter, hindistan cevizi yağı (katı), badem yağı, hint yağı bu konuda size yardımcı olacaktır. Hindistan kadınlarının saçlarının neden uzun olduğunu düşündünüz mü hiç, orada bulunan çok özel bir yağdan faydalanıyorlar.

Ayrıca Saçlarınızı tuzdan ve klordan koruyun, birçok şampuanın içeriği tuzludur, tuz saç yapısını bozar saç derisine zarar verir. Tuzlu şampuanlardan ve sabunlardan mümkün mertebe uzak durun, doğal diye saçınızı sabunlarla yıkamanız da size faydadan çok zarar verebilir.

Beslenme düzeni saç sağlığı açısından çok önemlidir, dengeli beslenmeye özen göstermelisiniz. Ayrıca birçok insan farkında olmasa da, saçlarınızı yıkadığınız, içtiğiniz suların kalitesi bu noktada çok kilit önem taşımaktadır. Suların kirlenmesi, yoğun atık, kireç ve metal barındırması insan sağlığı gibi saç sağlığını da olumsuz etkilemektedir.

Sonuç olarak, saçlarınızı uzatmak, güçlü ve sağlıklı saçlara sahip olmak için yapmanız gereken şey, saçınızı zararlı kimyasallardan korumaktır. Kaliteli saç bakım ürünleri kullanarak, saç derinizi ve saçlarınızı nemli tutmak çok önemlidir. Saçlarınıza yapacağınız bakımlar bir sonraki yazının konusu olduğu için şimdilik burada kesiyorum.

Bir sonraki makalemiz Sinameki saç uzatır mı ? umarım size faydalı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder