9 Mayıs 2013 Perşembe

Sarımsak Yağı



Sarımsak Yağı


Sarımsak Yağı
                Mevzu saç olunca son dönemlerde nereye dönsek karşımıza sarımsak çıkıyor. Sarımsak yağı, sarımsak şampuanı, sarımsak maskesi, üstelik türlü türlü derde deva olarak lanse ediliyor.  Sarımsak için, saç çıkartır da deniliyor, saç dökülmesini durdurur, saç uzatır. Ne isterseniz var maşallah pek işlevli, ama gerçek nedir acaba?

Sarımsaklı Şampuan


                Konuyla alakalı araştırmalarda, şampuanların hepsinin birbirine yakın olduğunu öğrendim. Yani şampuan ısırgan otlu, sarımsaklı, o yağlı bu bitkili olması şampuanın kalitesini pek belirlemiyor. Kaldı ki şampuan köpüren bir malzeme olduğu için genel anlamda deterjan içeriyor. Evet bildiğiniz sıvı sabun ve pirille şampuan aynı malzemelerden yapılıyormuş. Bu konuda konuştuğum kimyager arkadaş sadece sülfatsız (sls ve tuz içermeyen)  şampuanların başka malzemelerle yapıldıklarını geri kalanının benzer olduğunu söyledi.


Sarımsaklı Şampuan Saç Uzatır mı ?


               
Sarımsak Yağı
Başlıktan cevabı anladınız sanırsam, cevabı koca bir hayır. Çünkü şampuanın içerisinde çok cüzi miktarda girilen sarımsak hammaddesinin bir etkisi yok, kaldı ki şampuan dediğiniz kafanızda 30 saniye duran bir köpük, ne etkisi olabilir cevap gene basit koca bir hiç. Yani sarımsaklı şampuan saç uzatmadığı gibi, saç dökülmesi ve yeni saç çıkmasında da etkili değil. Sadece insanlara anlatılan yalanlar üzerine oluşan bir placebo durumu söz konusu.


Sarımsak Yağı Faydaları


                Gelelim sarımsak yağına, evvela sarımsağın neresinden yağ çıkıyor bu sarımsak yağı nedir? Diye araştırırken, aslında sarımsak yağının bir bitki yağında bekletilen sarımsaktan yapıldığını öğrendim. Yani sarımsak yağına para vermek yerine, ufak bir kavanoza koyacağınız iki baş sarımsağı iğne ile delmemiz gerekiyormuş, üzerine ilave edilen zeytin yağı 15 gün beklediğinde en temizinden sarımsak yağımız oluyor. Yan 1 kilo sarımsak yağının maliyeti 10 lira.


Sarmsak Saç Uzatma


                Sarımsak nasıl saç uzatıyor konusunda, durduk düşündük, incelemelerde bulunduk, bu efsanenein kökeninin areta alopesi (saç kıran) kökenli olduğunu tespit edebildik. Yani bir çeşit ruhsal hastalık olan saç kırana sarımsağın iyi geldiği halk arasında kabul görmüş bir gerçek. Ancak konunun uzmanı doktorlar bunun çok gerçek olmadığını söylüyorlar, kafasını sarımsakla kanatan insanlar, bölgede zaten kendiliğinden düzelme ve yok olma eğiliminde olan areta alopesiyi (saç kıran) sarımsağın iyileştirdiğini düşünerek sarımsağa mucizeler yüklemişler.

                Ancak gene konunun uzmanı bir trikolojist, sarımsakta bulunan bazı maddelerin saç derisinde kan dolaşımını hızlandırabileceğini, dolayısıyla sarımsağın kendisini keser kesmez saç derisine sürerseniz, saç derinizde kan dolaşımının hızlanabileceğini bunun da saçlar üzerinde bir miktar uzama etkisi yaratacağını söyledi. Bu etkininse ayda 0,2 cm civarında olacağını söyleyen uzman, mucize beklenmemesi gerektiğini de ilave etti.

                Fakat kullanılan sarımsağın taze olması şart, çünkü sarımsak beklediğinde içerisindeki malzemeler buharlaşıyor ve etki etmiyorlar. Bundan Bir önceki makalem olan Yılan yağı yazımı inceleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder