25 Nisan 2015 Cumartesi

Kükürt Saç Uzatma

Kükürt


Saç uzatma formülleri diye çeşitli saç uzatıcı bitkiler anlatılırken aklıma ilk olarak saç uzatan bitkilerin ortak noktası ne diye araştırmak geldi. Burada açığa çıkan yegane sonuç bu bitkilerdeki kötü kokunun da nedeni olan kükürttü. Kükürt sarımsak, tup, sinameki gibi bitkilerde yoğun bulunuyor. İşte bu tespitten hareketle saç uzamasında kükürtün rolünü inceleyeceğim. Kükürtün hızlı saç uzatma konusunda işi çabuklaştırdığı yabancı forumlarda ve sitelerde baya biliyor. Hatta çok eski bir bilgi, tabi bizde bu tarz işlerle uğraşanlar cahil oldukları için çok bilmezler. Onlar ancak ot kaynat, sür saçına mucize saç uzatan formül gibi dolanırlar ortada. Neyse efendim işte kükürtün saç uzatma konusundaki etkileri.


"Kükürt, limon sarısında ametal, yalın katı cisimdir (simgesi S olan kimyasal bir elementtir). Kükürt doğada yaygın olarak bulunan bir elementtir (yer kürenin % 0,06'sını oluşturur)...

Kükürt Minerali’ nin Görevi: Bağ dokusu, deri, tırnak üretimi, kan şekeri seviyesinin kontrolu, vücudun zehirlerden temizlenmesi, safra üretimi.Sağlıklı saç, cilt ve tırnaklar için gereklidir. Oksijen dengesinin muhafazasına yardımcı olur,bu da beyin fonksiyonları için çok önemlidir. Sülfür aynı zamanda B-grubu vitaminlerinin işlevlerini yerine getirmesine ve karaciğerde safranın salgılanmasına yardımcı olur." 

Evet yukarıdaki alıntı da görüleceği gibi kükürt yani sülfür saç uzaması konusunda oldukça etkili bir madde. Peki ama nasıl oluyor da kükürt saçı uzatıyor derseniz, kükürtün oksijen dengesini sağladığını ve b gurubu vitaminlerin etkisini arttırdığını görüyoruz. Zaten bu yüzden saç uzatma tarifi verirken kükürt, b5 vitamini, b3 vitamini gibi maddelerle yaptığımız karışımı söylemekteyiz. 


Bitkilerdeki Kükürt Saç Uzatmaya Yeter Mi


Kükürt Saç UzatmaŞimdi kükürt saç uzatıyor sarımsak, sinameki ve turp kükürt içeriyor bu yüzden bu bitkilerle saç uzatabilirmiyiz diye düşüneceksiniz. Evet kısmen yeterli ama tam anlamıyla değil, bu bitkilerdeki kükürt oranı diğer bitkilere göre yüksek olsa da asla saf kükürtün verdiği etkiyi vermez. Zaten bu yüzden saç uzatmak için biosulphure (biyosülfür) kullanın diyoruz. Biyosülfür kükürtün suda çözünen bir formu. 

Saf  kükürt suda çözünmediği için kükürt tozuyla yapabileceğiniz bir şey yok. Bu yüzden suda çözünen formunu edinebilirsiniz. Kükürtü nerede bulabilirim diyorsanız doakimya.com sitesinde satılıyor. Başka nerede satılıyor bilmiyorum bilenler yorumlar kısmından yazabilirler.

Saç Uzatmak



Kükürt Saç UzatmaEvet saç uzatmak zahmetli bir iştir ancak imkansız değil. Dediğim gibi saçınızı doğru ve bilimsel yöntemler kullanarak daha hızlı uzatabilirsiniz. Ancak bunun için hurafelerden arındırılmış şeyler yapmalısınız. Forum sitelerinde 21 doğum kontrol hapını şampuana katın, sinameki kaynatın içine badem yağı ve e vitamini ampulü ekleyin gibi yazılardan bir fayda göremezsiniz. 

Daha önceki yazılarda da yazdığım gibi, kükürt, çinko oksit, e vitamini, b5 vitamini b3 vitamini gibi maddeler sizin faydanızadır. Şİmdilik bu kadar yazısı alttaki butonlardan sosyal medyada paylaşırsanız sevinirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder