26 Nisan 2013 Cuma

Yılan Yağı

Yılan YağıYılan Yağı


Şimdi de o pek meşhur yılan yağını inceliyoruz. Yılan yağı diye bir efsane var ki, meresinden tutarsanız tutarsızlık, koca bir kandırmaca. Evvela yılandan nasıl yağ çıkar sorusunu sormak lazım. Hadi diyelim yılandan yağ elde etmeyi başardınız,, bu kadar yılanı nereden topluyorsunuz. Cevaplar bizi tam bir dolandırıcılığa götürüyor olmayan bir yağı satıyorlar.

Yılan Yağı Saç Uzatma

Saç uzatma araştırmalarım sinameki, entele, yılan yağı gibi konularda beni araştırmaya zorlarken bulduğum yegane sonuç bahsi geçen ürünlerin konuyla alakası olmadığıydı. Yani yılan yağı da saç uzatma konusunda tam bir efsane ve yalan mekanizması. Yılan yağının saç çıkardığına dahi insanları inandırmışlar.


Oysa ne yılan yağlı bir canlı, ne de yılan yağı diye bir ürün var. Aslında var " snake oil" diye aratınca elin Amerikalısı bunu 1900 lü yıllarda bir dolandırıcılık metodu olarak kullanmış. Evet batıdan yenilikler bize biraz geç geliyor :) hatta ABD'de bir kişiye dolandırıcı yerine yılan yağı tüccarı dendiğini bilmenizi isterim. Tabi bizim üçkağıtçılar bu yağı biraz geç keşfetmişler.
Yılan Yağı
Hatta fda bu noktada insanları dolandırıcılara karşı uyarıyor. Karşıma ilk çıkan yazılardan sonra araştırma gereği bile duymadım. 

Yılan Yağı Saç Çıkarma

Yılan yağıyla saç çıkaranı, bununla şampuan yaptım diyeni, türlü türlü iş koları türemiş. İnsanlar bu işten bir hayli nasiplenmişler anlaşılan. Sonra araştırırken, dikkatimi çeken bir başka durumsa bütün saç çıkaran yılan yağı tanıtımlarında ısrarla sağlık bakanlığı onaylı yazmasıydı. oysa bakanlık bu noktada hiç bir ürüne onay veya izin vermediğini hatta kutu ve ürün üzerinde bu tarz ibarelerin kullanılmasının yasak olduğunu yazmış.


yani yılan yağı ne saç çıkarıyor ne de saç uzatıyor. Bu konuyu burada bitirirken. bir önceki yazım olan Entele yani bit otu bitkisini inceleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder