25 Nisan 2015 Cumartesi

A Vitamini Saç Uzatma



A Vitamini

A Vitamini Saç Uzatma
Yağda çözünen bir vitamindir a vitamini. Retinol olarak da bilinir. A vitamininin saç derisinin sağlığı için oldukça önemli olduğunu ve saç uzatma yöntemleri konusunu araştırırken gözlemledim. Saç nasıl uzar hakkında bilgi sahibi oldukça a vitamini kullanmak gerekliliği de ortaya çıktı peki bu a vitamini saçların uzamasına nasıl bir katkı sağlıyor.

Çeşitli vitamin eksikliklerinin saç dökülmesine yol açtığı biliniyor a vitamini de bunlardan birisi, özellikle yanlış beslenme ve diyetlerins aç döktüğü ve uzamasını durdurduğu da biliniyor. Özellikle yabancı forumlarda yaptığım araştırmalar a vitamini ile saç uzatma noktasında başarılı sonuçlar alındığını gösteriyordu.


A Vitamini Saç Uzatma


A Vitamini Saç UzatmaSaç derisinde oldukça yapılandırıcı bir işlevi olan a vitamini yani retinol (retinly palmitat) formunda bulunan yağda çözünen bir vitamin. A vitamini diğer saç uzatan vitaminler gibi kullanılması gerekiyor. Özellikle saç uzatan yağ yaparken e vitamini ile birlikte yağın içine karıştırılması oldukça etkili sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

Piyasada genelde a vitaminli yağ olarak satılan bu yağda çözünen vitaminin çok kullanılmasına gerek yok, safı saç derisine zarar verebilir, ama özellikle e vitamini ile yapılan yağ karışımlarına oldukça iyi bir sinerji katacağı gerçek. Daha önceki kükürt, çinko oksit, yazılarında belirttiğim gibi tek başına değil de diğer vitaminlerle birlikte kullanılması daha yararlı sonuçlar verecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder